Wijzig je omslagfoto
info@weerinregie.nl
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Sandrine
Kwast
Noord-Holland

Heb jij de regie over je eigen leven?

Op het moment dat jij of een dierbare een ernstige diagnose, zoals kanker, krijgt, staat je wereld stil. Althans zo lijkt het. Ineens ben je je zorgeloosheid, vertrouwen en zekerheid kwijt.

Ik ben Sandrine Kwast, HBO verpleegkundige en sinds ruim zes jaar zelfstandig ondernemer.

In 2007 werd mijn vader gediagnostiseerd met kanker. Hij overleed na een kort ziekbed. Als verpleegkundige en oudste dochter, heb ik zijn ziektetraject begeleid en alle zorg op me genomen. 

Na zijn overlijden ben ik lang bezig geweest om zelf weer een balans te vinden. Omgaan met verdriet en angsten, dealen met paniekaanvallen, mantelzorgen, blijven werken... Ik had moeite met het hooghouden van alle ballen en moest leren om hierin keuzes te maken zodat ik verder kon.

Ik besefte in die periode ook hoe belangrijk het is om dan de regie over je leven te blijven houden. En ook wat een langdurige ziekteproces van een dierbare, betekent voor en vraagt van mantelzorgers.

Het lijkt alsof je geen controle hebt. Ben je aan het overleven i.p.v. echt leven?

Wat ik doe:
Ik begeleid mensen die door kanker of een andere ernstige diagnose geraakt zijn. Zowel degene die het betreft, als ook de naasten (partner, kinderen).

* Ben je onzeker en angstig?
* Maak je je zorgen over je relatie?
* Heb je geen energie, ook niet voor iets kleins of leuks?
* Heb je last van concentratieproblemen en stress?
* Ervaar je mentale klachten?
* Heb je het gevoel emotioneel 'wiebelig' te zijn of overheersen bepaalde emoties?

Zonder dat het misschien in de gaten hebt, hebben klachten als piekeren, somberheid en slecht slapen een ongekend grote invloed op je leven. Je wilt verder met je leven, maar hoe?

Ik help je om de regie terug te nemen. Tijdens onze een-op-een coachingsessies help ik je om balans te vinden. In al mijn trajecten zet ik Acceptance & commitment therapy en mindfulness in om je vaardigheden aan te leren, waarmee je beter leert omgaan met je gedachten, emoties en angsten. 

Daarnaast doen we ook oefeningen en opdrachten om erachter te komen wat je nou daadwerkelijk gelukkig maakt. En ook leer je hoe je om wilt gaan met je partner en je gezin, je vrienden en de mensen op je werk.

Daarnaast wil ik je graag helpen en wegwijs maken in de wereld van de zorgverlening. Die kan soms beste ingewikkeld zijn. Door mijn jarenlange ervaring en medische achtergrond, kan ik je goed adviseren over aanvullende ondersteuning, zoals psychologische hulp, oedeemtherapie, gespecialiseerde fysiotherapie, lotgenotencontact of creatieve therapie. Ik schakel daarvoor ook mijn netwerk in, zodat je snel terecht kunt.
Wil je weten of ik je verder kan helpen? Dan kom ik graag met je in contact! 

Studies & Certificeringen

HBO Verpleegkundige
Post HBO studie psychosociale ondersteuning bij kanker
Acceptance & Commitment Therapy 
Mindfulness Based Cognitive Therapy bij kanker en chronische pijn
Stress en rouwcounseling
Positieve psychologie
Reiki I en II
Rouw en verliesbegeleiding
Breathwork
Yin yoga docent
Vinyasa yoga docent
Yoga nidra docent
Trauma-sensitieve yoga
Polyvagaaltheorie training
DISC (gedragsstijlen, denkstijlen en drijfveren)
Bodymind coach in opleiding

Gecertificeerd DISC coach
Aangesloten bij Cancer Care Center
Aangesloten bij CAT register