Professional

Wijzig je omslagfoto
richapeters@gmail.com
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Richa
Peters-Nabi
Zeeland

Mijn naam is Richa Peters-Nabi. Zoals dat voor veel mensen geldt heb ik de weg naar mijn huidige werk en eigen praktijk niet via de kortst mogelijke route afgelegd.
Van jongs af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken en mijn eerste echte baan was die van leerling-verpleegkundige in een opleidingsziekenhuis in Den Haag. Ik heb mijn opleiding verpleegkunde afgerond en heb daar jaren gewerkt op afdeling neurologie. Later heb ik me gespecialiseerd als dialyseverpleegkundige. Hierdoor heb ik ruime ervaring in het begeleiden van mensen met een chronische aandoening.

In mijn werk als netwerkcoördinator Niet Aangeboren Hersenletsel en later casemanager binnen de revalidatie geneeskunde heb ik geleerd hoe lastig het kan zijn om tot acceptatie te komen wanneer je leven niet loopt zoals gepland.

Om de lat nog wat te verhogen en meer kennis op te doen met betrekking tot het begeleiden van mensen heb ik de hbo-opleiding Psychologie en Coaching voltooid. Mijn studie psychologie aan de Open Universiteit zorgt voor verdieping en een stevige theoretische basis.
Na kennismaking met ACT via mijn werk besloot ik mezelf toe te leggen op ACT.

Waarom reageren twee mensen in vergelijkbare situatie totaal anders? Waarom loopt de een vast en de ander niet? Hoe kan iemand zich prettiger voelen en hoe kan ik dat proces ondersteunen?
Het ‘puzzelen’ dat bij dit werk hoort vind ik zowel interessant als uitdagend. Maar het is met name de voldoening die ik voel wanneer iemand zonder mij weer verder gaat op zijn of haar pad wat dit werk voor mij zo mooi maakt.