Professional

Wijzig je omslagfoto
marieke@mentalfit.nu
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Marieke
Doensen

Hoi. Ik ben Marieke en ik bied ACT-therapie en wandeltherapie aan in Venlo voor hoogsensitieve (jong)volwassenen (HSP).
Als gevoelsmens of hoogsensitief persoon (HSP) ervaar je het leven vaak heel intens. Je geniet van een mooie zonsondergang, een gevoelig lied of een diepgaand gesprek. Tegelijkertijd kunnen emoties van angst en verdriet je overweldigen. Als je teveel over je grenzen gaat, raak je overprikkeld.
Ik leer je je hoogsensitiviteit in te zetten als kracht. Je leert onderliggende emoties op een dieper niveau te accepteren, waardoor er een gevoel van ruimte en lichtheid ontstaat. Je ervaart een innerlijke rust, je versterkt je intuïtie en je gevoeligheid wordt je kracht. Aangezien we binnen de ACT-therapie werken met hoofd, hart en lijf, is ACT uitermate geschikt voor (hoog)gevoelige mensen.
Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:
- HBO psychosociaal ACT-therapeut
- ACT in groepen
- ACT vervolgopleiding
- ACT basisopleiding
- HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
Ik ben ACT-master en psychosociaal ACT-therapeut.
Via de aanvullende verzekering kun je in aanmerking komen voor vergoeding. Ook de werkgever wil een ACT-traject vaak vergoeden.
Ik ben ervaringsdeskundige. Ik ben zelf hoogsensitief als ook mijn partner en onze jongvolwassen dochters. Ik weet als geen ander hoe het is om hoogsensitief te zijn. Door ACT heb ik geleerd om te gaan met mijn angst en mijn strenge innerlijke criticus, heb ik geleerd mijn grenzen aan te geven en ben ik zachter en liever geworden naar mezelf. ACT is voor mij een "way of life" geworden.
Ben jij ook (hoog)gevoelig en wil je leren je gevoelens te accepteren, je gedachten niet zo serieus te nemen, lief te zijn voor jezelf, te focussen op het hier en nu en te leven zoals de persoon die je graag wil zijn?
Stap dan uit de ratrace en ontdek door middel van ACT dat jouw negatieve gedachten niet jouw leven bepalen, maar dat je altijd een keuze hebt. Je komt erachter dat je niet om de pijn in het leven heen kunt, maar dat je het lijden wél kunt verminderen. Je leert steeds meer jezelf te zijn.
Kijk voor informatie op mijn website of mail voor een gratis kennismakingsgesprek naar: marieke@mentalfit.nu.
Warme groet, Marieke