Wijzig je omslagfoto
info@zelf-ver-standig.nl
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Marianne
Kleinhesselink
Gelderland

Mijn naam is Marianne Kleinhesselink-Koskamp en sinds augustus 2011 werk ik als orthopedagoog in mijn eigen praktijk Zelf-ver-standig in Aalten. In de periode van 2009-2011 heb ik de studie orthopedagogiek gevolgd aan de universiteit van Utrecht, nadat ik ongeveer 20 jaar in het basisonderwijs heb gewerkt als leerkracht, remedial Teacher en Intern begeleider. Als 42-jarige op de universiteit rondlopen tussen jonge studenten was voor mij een zeer bijzondere en geweldige ervaring.
Met de kennis van ACT processen (die ik toen nog niet had), was dit mijn meest waardevolle en toegewijde actie na een zeer moeilijke en verdrietige periode in ons gezin. Voor mij was ACT ‘A way of life’, die mij heel veel heeft gebracht, sinds ik in 2014 de eerste opleiding bij Gijs in Nijmegen heb gevolgd. Eindelijk een therapievorm die niet uitgaat van een leven dat altijd maar ‘top’ moet zijn. Maar een leven mét verdriet, angst en onzekerheden én mooie momenten.
Sinds het overlijden van onze dochter in 2005 was het moeilijk om opnieuw weer zin in het leven te krijgen omdat het verdriet zo prominent aanwezig was. Dankzij ACT kan ik nu verdrietig zijn én zin hebben in het leven. Te weten dat het verdriet mij niet in de weg hoeft te zitten om te doen wat ik belangrijk vind in mijn leven, omdat het er beide mag zijn. Door mijn eigen ervaring en daarmee gepaard gaande ontwikkelde empathie voor ouders en kinderen in de knel, kan ik ten diepste geraakt worden als ik merk dat ACT ook voor hen een manier van omgaan met het leven wordt, mét alle pijnlijke momenten die er zijn.
In mijn praktijk probeer ik als orthopedagoog/ACT therapeut, ouders, jongeren en kinderen dit nu ook mee te geven, hen te inspireren en ze, via ACT, handvatten te geven die hen kunnen helpen verder op weg te gaan. Voor mij is tevens een wens uitgekomen door ACT in de Achterhoek meer op de kaart te zetten en anderen enthousiast te maken om ook ACT in te zetten in de behandeling/coaching. We hebben een prachtig ‘centrum ACTerhoek‘ kunnen openen in ons nieuwe pand, dat sinds 2019 een feit is!