Wijzig je omslagfoto
caroline@mindstuff.training
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Caroline
Rietveld
Stentorlaan 77, 7534 HT Enschede, Nederland

Geboren en opgegroeid ben ik in het midden van het land. Na wat omzwervingen heb ik me in 1990 vanwege mijn werk in het oosten gevestigd. Ik ben toen gaan werken in de forensische psychiatrie als activiteitentherapeut. Dat heb ik acht jaar gedaan voordat ik de overstap maakte naar het werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Sinds 2012 ben ik werkzaam als cognitief trainer en thuisbehandelaar voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel bij stichting Interaktcontour.
Omdat ik tijdens mijn werk met mensen met niet-aangeboren hersenletsel merkte dat het accepteren van ‘het ongewenste’, namelijk de gevolgen van het hersenletsel, zo vreselijk moeilijk is en dat de cognitief gedragstherapeutische benadering van komen tot helpende gedachten in plaats van niet-helpende gedachten mijn cliënten soms onvoldoende verder brachten, ben ik op zoek gegaan naar methoden die succesvoller zouden kunnen zijn. In mijn zoektocht kwam ik Acceptance and Commitment Therapy tegen waar ik direct enthousiast over was. Zowel voor de cliënten waar ik mee werkte als voor mezelf. Met name het ‘stoppen met vechten tegen zaken waar je geen invloed op hebt en het kiezen voor de dingen die je echt wilt’ spreken mij heel erg aan. Vanaf 2016 ben ik mij daarom intensief bezig gaan houden met ACT. In 2017 heb ik zowel de basis- als de vervolgopleiding ACT gevolgd met als resultaat dat ik nu definitief besmet ben met het ‘ACT-virus’. Deze opleiding, die grotendeels werd gegeven door Gijs Jansen –heb ik gevolgd bij SeeTrue. In 2018 heb ik ACT in slaapcoaching gevolgd. In 2019 ACT in coaching en in 2020 heb ik me verder verdiept in de peiler mindfulness door de basis opleiding voor mindfulness trainer te volgen.
Inmiddels heb ik gemerkt hoe ACT het leven makkelijker kan maken door het stoppen met ‘vechten tegen de soms heel belemmerende gedachten’ die je als mens kunt hebben. Bij mijn cliënten merk ik hoe mooi het is dat er meer ruimte ontstaat voor leven in plaats van maar bezig zijn met wat je allemaal niet meer kunt. En voor mezelf: zo ben ik na ruim 50 jaar vliegangst – niet in een vliegtuig durven stappen – nu in staat te vliegen naar de plek van mijn keuze. Vliegen zal nooit een hobby worden, maar ik laat me niet meer drijven door de angst ervoor.
Door mijn besmetting met het ‘ACT-virus’ wil ik graag meer mensen hiermee kennis laten maken en verder "op weg helpen". Vandaar de oprichting van Mindstuff Training & Coaching in 2018.