Nicole Flinterman

Nicole Flinterman
Naam Nicole Flinterman Adres Vlietweg 15, 2266 KA Leidschendam, Nederland - Toon op kaart Soort professional Psycholoog Eigenschappen 1-op-1 therapieOnline begeleiding

Biografie

Wat creëert het geluksgevoel bij mensen? Het is een vraag die me lang heeft geïntrigeerd. Sommige mensen lijken aan de buitenkant een vreselijk leven te hebben, maar zijn toch gelukkig. Anderen lijken alles perfect voor elkaar te hebben, maar voelen geen geluk.

Na een master klinische psychologie kwam ik in aanraking met mindfulness. Het gaf me antwoord op een heleboel vragen en heeft ook mijn eigen leven meer lichtheid, plezier en connectie gegeven. Ik begrijp het geluksgevoel nu zowel verstandelijk als gevoelsmatig. Hierdoor kan ik het toepassen en doorgeven, er mensen mee helpen.

Sinds mijn negentiende heb ik afwisselend in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland gewoond. Geweldige ervaringen, maar ik weet daardoor ook wat verandering betekent. Hoe het is om je niet geworteld te voelen en op jezelf teruggeworpen te zijn – bijvoorbeeld door cultuurverschillen. Het helpt me om ook in mijn praktijk mezelf te zijn en me kwetsbaar op te stellen.

Waarom ACT therapie

Misschien wil je meer controle voelen in je dagelijks leven, je gevoel van verbondenheid vergroten, je rustiger voelen, meer gefocust zijn of beter omgaan met grote levensgebeurtenissen. Ben jij nieuwsgierig en klaar om dingen te veranderen? Dan help ik je heel graag met een combinatie van ACT en mindfulness. Ik begeleid je en geef je de ruimte, op een gelijkwaardige manier. Ik kan de leiding nemen en dingen vertellen, maar ik geloof dat ik niet meer wijsheid heb dan jijzelf.

In het moment

Tijdens onze intake gaan we direct de diepte in. We kijken niet alleen naar wat er speelt, maar ook naar wat het gevoel hierachter is en welke zaken je raken. Ik werk altijd vanuit het moment en ga niet graven in je verre verleden. We gaan aan de slag met wat er nu gaande is. Samen maken we een plan met doelstellingen, bepalen we het aantal sessies en gaan we aan de slag. Ik hou de structuur in de gaten, maar beweeg ook met je mee. Zo hebben we de ruimte om tijdens onze sessies regelmatig te reflecteren en evalueren.

Onze zoektocht

Mindfulness en ACT zijn erop gericht je je beter te laten voelen door naar jezelf te kijken – en je ook te leren naar jezelf te kijken. ACT is gebaseerd op zes pilaren en daarbij behorende stappen, maar kent geen vast actieplan. Per persoon verschilt het wat de grootste focus is. Het mooie aan ACT is dat je zult ontdekken dat de antwoorden vaak al bij jou liggen. Het vereist creativiteit en durf om die antwoorden te vinden. Ik zorg voor een veilige omgeving waarin ook voldoende ruimte is voor lichtheid en speelsheid.Neem contact op Bekijk website

Profiel bewerken